torsdag 25 september 2008

Chokladmuffins med kletig nötfyllning

8 stora muffins
3,5 dl vetemjöl special
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
1 krm salt
1,5 dl mörk choklad hackad i mellanstora bitar
125 gram smör
2,5 dl muscavadosocker
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl mjölk
0,5 dl kesella
1-1,5 dl nutella


Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Tillsätt kakaon.
Tillsätt äggen under vispning. I med mjölk och kesella.
Rör snabbt ihop smeten med de torra ingredienserna. Rör inte för mycket.
Fördela smeten med en generös klick nutella i mitten.
Fyll formarna till 2/3.
Grädda 20-25 minuter, beroende på hur kladdig mitt du vill ha.
Låt svalna på galler.

Fluffins
Jacob Gray
B. Wahlströms förlag
Betyg: Mmmm....
Svårighetsgrad: inte alls

2 kommentarer:

Familjen Eriksson sa...

Hejsan!
Synd att jag hittade det här receptet precis när jag bestämt mig för att inte behöva köpa en större bikini till Solsemestern (vilket vore fallet om semestern började imorgon...).
Men men, en tur och retur till Storsund på långfärdsskridskorna kanske kan uppväga kalorierna.

Jag ser gärna ett par chokladrecept till.

Tack tack!

Hälsningar
Maria

Familjen Eriksson sa...

Duu, är jag blind eller finns det ingen ugnstemperatur?
Ett spinningpass fick räcka för att unna sig muffins :)