tisdag 12 februari 2008

Vit chokladtryffel med kanel och lingon


ca 25 kulor

steg 1:
250 gram vit choklad (block)
3/4 dl vispgrädde
1/2 tsk malen kanel
1 dl frysta lingon (osockrade)

steg 2:
florsocker
ca 300 gr vit choklad (block)



Hacka chokladen. Lägg den i en skål med grädden, värm över sjudande vattenbad och rör tills all choklad har smält.
Låt svalna i rumstemp. Blanda sedan i lingon och kanel.
Ställ in tryffelsmeten i ugnen och låt den stelna.
Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula.
Lägg kulorna på en plåt täckt av bakplåtspapper.
Ställ in tryffelkulorna i frysen i minst en timma (fram till och med denna punkt kan man med fördel göra klart dagar innan om man vill).
-----
Smält 300 gr vit blockchoklad i en skål över sjudande vattenbad.
Doppa de frysta tryffelkulorna i den smälta chokladen med två skedar så att de täcks runt om.
Lägg tillbaka på plåten och låt stelna. Förvara i kylskåp.

Inga kommentarer: